Mesna štruca u lisnatom tijestu

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Mesna štruca u lisnatom tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u lisnatom tijestu.

Dobro poznato jelo, ali u novom „ruhu“. Košuljica od hrskavog lisnatog tijesta zaokružuje ovaj recept u cjelinu, tako da vam nije potreban niti prilog, već samo dobra volja za pripremu.

Mesna štruca u lisnatom tijestu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u lisnatom tijestu. - mljevena junetina, mljevena puretina, maslac, luk, češnjak, peršin (sjeckani), senf, jaje, lisnato tijesto, krušne mrvice, sol i papar, U ugrijanu tavu, na rastopljeni maslac dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, posolimo, pržimo dok luk ne omekša i maknemo s vatre. ; U zdjelu s junetinom i puretinom dodamo dva umućena jaja, senf, prženi luk, malo krušnih mrvica, začinimo solju i paprom, te rukom izradimo jednoličnu smjesu. ; Lisnato tijesto smo razvaljali na željenu veličinu i premjestimo ga na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Zatim na sredinu tijesta stavimo polovicu mesne smjese i oblikujemo u posteljicu debljine jedan i pol centimetar. ; Potom na meso utisnemo polovice tvrdo kuhanih jaja, prekrijemo preostalom mesnom smjesom i oblikujemo štrucu. ; Lisnato tijesto s obje strane štruce narežemo na trakice širine dva centimetra i rub tijesta na jednoj strani premažemo vodom. Nepremazane trakice savijemo preko mesa i preklopimo vodom premazanim trakicama. ; Svo tijesto premažemo mješavinom umućenog jajeta i vode, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 50-ak minuta. ; Gotovu štrucu premjestimo na pladanj i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U ugrijanu tavu, na rastopljeni maslac dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, posolimo, pržimo dok luk ne omekša i maknemo s vatre.
  2. U zdjelu s junetinom i puretinom dodamo dva umućena jaja, senf, prženi luk, malo krušnih mrvica, začinimo solju i paprom, te rukom izradimo jednoličnu smjesu.
  3. Lisnato tijesto smo razvaljali na željenu veličinu i premjestimo ga na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.
  4. Zatim na sredinu tijesta stavimo polovicu mesne smjese i oblikujemo u posteljicu debljine jedan i pol centimetar.
  5. Potom na meso utisnemo polovice tvrdo kuhanih jaja, prekrijemo preostalom mesnom smjesom i oblikujemo štrucu.
  6. Lisnato tijesto s obje strane štruce narežemo na trakice širine dva centimetra i rub tijesta na jednoj strani premažemo vodom. Nepremazane trakice savijemo preko mesa i preklopimo vodom premazanim trakicama.
  7. Svo tijesto premažemo mješavinom umućenog jajeta i vode, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 50-ak minuta.
  8. Gotovu štrucu premjestimo na pladanj i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: