Mesna štruca u umaku od mlijeka i povrća

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Mesna štruca u umaku od mlijeka i povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u umaku od mlijeka i povrća.

Mesna štruca je poznato jelo od mljevenog mesa formirano u oblik vekne, ima europske korijene i spominje se u rimskim receptima iz 5. st. Mesnu štrucu možemo pripremati na više načina (nadjenuti tvrdo kuhanim jajima ili omotati slaninom ili nabosti povrćem i peći na tavi ili u pećnici), a ako za ovaj način ne znate, pogledajte video i naučite!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjsku ili janjeću maramicu stavimo u zdjelu, prelijemo ju mineralnom ili običnom vodom u kojoj rastopimo žličicu sode bikarbone, i ostavimo da se moči 20-ak minuta da omekša.
  2. Za to vrijeme jaje umutimo, češnjak očistimo i prepolovimo, mrkvu i korijene peršina i celera narežemo na kockice, a luk, šunku i mortadellu nasjeckamo.
  3. U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu šunku i mortadellu, umućeno jaje, naribani parmezan, krušne mrvice, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
  4. Maramicu ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom te ju položimo na radnu površinu.
  5. Mesnu smjesu oblikujemo u oblik štruce i položimo ju na maramicu. Višak maramice odrežemo kako bi dobili pravilan oblik, pazeći da nam ostane dovoljno za zamatanje.
  6. Zatim vanjske krajeve maramice savijemo prema unutra i umotamo štrucu.
  7. U ugrijanu tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi i na njemu pečemo štrucu sa svih strana.
  8. Nakon 7-8 minuta dodamo sjeckani luk, kockice mrkve celera i peršina, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 7-8 minuta, dok povrće ne omekša.
  9. Zatim dodamo listove lovora, prepolovljeni češnjak, ulijemo ¾ mlijeka, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno podlijevajući preostalim mlijekom.
  10. Nakon 1 h i 15 minuta kuhanja, štrucu izvadimo na dasku za rezanje i narežemo ju na kriške debljine 1 i pol centimetra, a od kuhanog mlijeka i povrća štapnim mikserom izradimo kremasti umak.
  11. Narezane kriške rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: