Mesne okruglice u curry umaku

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Mesne okruglice u curry umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesne okruglice u curry umaku.

Kao prvo, ovo nisu obične mesne okruglice. Osim junetine, u sebi sadrže i meso janjetine koje im daje posebno finu aromu. Kao drugo, umak u kojem plivaju nije ništa manje neobičan: u njemu ima i curry praha, kokosovog mlijeka te umaka od soje. Sve to ovo jelo čini delikatesom za ljubitelje egzotične kuhinje, koju niti manje poduzetni ne bi smjeli propustiti.

Mesne okruglice u curry umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesne okruglice u curry umaku. - mljevena junetina, mljevena janjetina, luk, češnjak, temeljac mesne juhe, kokosovo mlijeko, curry (u prahu), čili papričica (mljevene), umak od soje, krušne mrvice, jaje, peršin (sjeckanog), limeta, grožðice, bademi (sjeckani), ulje, sol i papar, U tavu, na vruće ulje dodamo jedan sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše, podlijemo mesnim temeljcem. ; Kada temeljac zavrije dodamo kokosovo mlijeko,curry prah, mljeveni čili, umak od soje i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo preostali luk, krušne mrvice, jaja, sjeckani peršin, naribanu koricu limete, sol, papar i izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Zatim od dobivene smjese dlanovima oblikujemo okruglice, promjera 4 cm i pržimo ih u tavi, na vućem ulju, uz povremeno okretanje, sa svih strana, po prilici 6 minuta. ; Pripremljeni umak prelijemo na tanjure, po njemu poslužimo pržene okruglice i posipamo grožđicama i sjeckanim bademima.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavu, na vruće ulje dodamo jedan sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše, podlijemo mesnim temeljcem.
  2. Kada temeljac zavrije dodamo kokosovo mlijeko,curry prah, mljeveni čili, umak od soje i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
  3. U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo preostali luk, krušne mrvice, jaja, sjeckani peršin, naribanu koricu limete, sol, papar i izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  4. Zatim od dobivene smjese dlanovima oblikujemo okruglice, promjera 4 cm i pržimo ih u tavi, na vućem ulju, uz povremeno okretanje, sa svih strana, po prilici 6 minuta.
  5. Pripremljeni umak prelijemo na tanjure, po njemu poslužimo pržene okruglice i posipamo grožđicama i sjeckanim bademima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: