Mesni nabujak s hrenom

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Mesni nabujak s hrenom
Saznajte kako pripremiti mesni nabujak s hrenom u našem video receptu.

Ovo je jelo za jako gladne, za one koje teško fizički rade, za one koji se žele što brže udebljati, ali i za one koji su u stanju pojesti malo ako im je nešto baš jako ukusno. A ljubitelje hrena ne treba niti spominjati. Salata kao prilog više je nego dobrodošla.

Mesni nabujak s hrenom - Saznajte kako pripremiti mesni nabujak s hrenom u našem video receptu. - junetina (mljevene), krumpir, hren, žemlja, luk, žumanjak, bjelanjak, margarin, brašno, mlijeko, šećer, sok od limuna, sol i papar, Kuhani i oguljeni krumpir narežemo na tanke ploške. ; Od margarina, brašna i mlijeka pripravimo svijetlu zapršku. ; U zapršku umiješamo ostatak mlijeka, naribani hren, sol, limunov sok i šećer. ; Takav umak maknemo sa vatre i kada se malo ohladi umiješamo i žumanjak. ; Od mljevenog mesa, ižmikane žemlje, sitno nasjeckanog luka, jednog jaja, papra i soli umijesimo pikantno mesno tijesto. Na kraju rahlo umijesimo 2 tučena bjelanjka. ; U namašćenu posudu za pečenje stavimo sloj začinjenog mesnog tijesta i sloj narezanog kuhanog krumpira, solimo i paprimo, pa još jedan sloj mesnog tijesta i sloj krumpira, solimo i paprimo. ; Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom od hrena. ; Pečemo na donjoj razini, na 150°C oko 45 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kuhani i oguljeni krumpir narežemo na tanke ploške.
  2. Od margarina, brašna i mlijeka pripravimo svijetlu zapršku.
  3. U zapršku umiješamo ostatak mlijeka, naribani hren, sol, limunov sok i šećer.
  4. Takav umak maknemo sa vatre i kada se malo ohladi umiješamo i žumanjak.
  5. Od mljevenog mesa, ižmikane žemlje, sitno nasjeckanog luka, jednog jaja, papra i soli umijesimo pikantno mesno tijesto. Na kraju rahlo umijesimo 2 tučena bjelanjka.
  6. U namašćenu posudu za pečenje stavimo sloj začinjenog mesnog tijesta i sloj narezanog kuhanog krumpira, solimo i paprimo, pa još jedan sloj mesnog tijesta i sloj krumpira, solimo i paprimo.
  7. Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom od hrena.
  8. Pečemo na donjoj razini, na 150°C oko 45 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: