Minutni odresci s prokulicama

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Minutni odresci s prokulicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti minutne odreske s prokulicama.

Svinjetina je, čini se, postala najnoviji gastro-trend. Na svakom koraku vrebaju slasni recepti u kojima je upravo ona u glavnoj ulozi, a mi Vam nudimo jednu zanimljivu varijantu s kojom će i ljubitelji povrća kao i ljubitelji mesa biti zadovoljni!

Minutni odresci s prokulicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti minutne odreske s prokulicama. - svinjetina ((minutni odresci)), maslac, luk, prokulice, mesni temeljac (iz kocke), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega prokulice očistimo, razdvojimo na listiće, operemo pod mlazom hladne vode, te ocijedimo. ; U tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim na luk dodamo listiće prokulica, ulijemo mesni temeljac, poklopimo, na laganoj vatri pirjamo po prilici tri minute, te poklopljeno odložimo na stranu. ; Minutne odreske očistimo od kožica i žilica, te začinimo solju i paprom. ; U tavi rastopimo maslac, te na njemu s obje strane pržimo odreske po prilici 3 minute. ; Na tanjurima napravimo posteljice od listića prokulica, na njih posložimo minutne odreske, prelijemo ih ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega prokulice očistimo, razdvojimo na listiće, operemo pod mlazom hladne vode, te ocijedimo.
  2. U tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
  3. Zatim na luk dodamo listiće prokulica, ulijemo mesni temeljac, poklopimo, na laganoj vatri pirjamo po prilici tri minute, te poklopljeno odložimo na stranu.
  4. Minutne odreske očistimo od kožica i žilica, te začinimo solju i paprom.
  5. U tavi rastopimo maslac, te na njemu s obje strane pržimo odreske po prilici 3 minute.
  6. Na tanjurima napravimo posteljice od listića prokulica, na njih posložimo minutne odreske, prelijemo ih ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.29
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: