Mirisno pile iz pećnice na mediteranski način

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Mirisno pile iz pećnice na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mirisno pile iz pećnice na mediteranski način.

Kad pomislite na mediteransku kuhinju, vjerojatno Vam se po glavi mota riba, ali nije to jedino što se na Mediteranu jede... Probajte ovu zanimljivu aromatičnu kombinaciju i osvježite njome svoj nedjeljni ručak.

Mirisno pile iz pećnice na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mirisno pile iz pećnice na mediteranski način. - pile ((cca 1,5 kg)), peršin (sjeckani), češnjak, origano, mažuran, krušne mrvice, celerova stabljika, svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, mrkva, luk, masline, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega u zdjelicu ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, mažuran, origano, krušne mrvice i izmiješamo sastojke. Zatim smjesu začinimo solju i paprom i stavimo na stranu. ; Povrće očistimo, operemo i narežemo na jednake komade, a masline iskoštimo. ; Svo povrće stavimo u vatrostalnu posudu, malo ga posolimo i popaprimo, prelijemo maslinovim uljem izmiješamo i ravnomjerno rasporedimo. ; Pile očistimo, te škarama za meso izrežemo hrbat i izvadimo prsnu kost. Zatim pile iznutra posolimo, a kožu na nekoliko mjesta prstima odvojimo od mesa. ; Dobivene džepove nadjenemo pripremljenom smjesom začina tako da je ravnomjerno rasporedimo ispod kože, a kožu nauljimo maslinovim uljem. ; Ovako pripremljenu piletinu stavimo u posudu s povrćem, kožom prema dolje, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, na donju razinu pod gril. ; Nakon 20-ak minuta pečenja nadjevene polovice pileta okrenemo kožom prema gore i pečemo dalje. Nakon još 15-ak minuta pečenja, jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega u zdjelicu ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, mažuran, origano, krušne mrvice i izmiješamo sastojke. Zatim smjesu začinimo solju i paprom i stavimo na stranu.
  2. Povrće očistimo, operemo i narežemo na jednake komade, a masline iskoštimo.
  3. Svo povrće stavimo u vatrostalnu posudu, malo ga posolimo i popaprimo, prelijemo maslinovim uljem izmiješamo i ravnomjerno rasporedimo.
  4. Pile očistimo, te škarama za meso izrežemo hrbat i izvadimo prsnu kost. Zatim pile iznutra posolimo, a kožu na nekoliko mjesta prstima odvojimo od mesa.
  5. Dobivene džepove nadjenemo pripremljenom smjesom začina tako da je ravnomjerno rasporedimo ispod kože, a kožu nauljimo maslinovim uljem.
  6. Ovako pripremljenu piletinu stavimo u posudu s povrćem, kožom prema dolje, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, na donju razinu pod gril.
  7. Nakon 20-ak minuta pečenja nadjevene polovice pileta okrenemo kožom prema gore i pečemo dalje. Nakon još 15-ak minuta pečenja, jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: