Mlada mrkva na slatko – kiseli način

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Mlada mrkva na slatko - kiseli način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način.

Porodica mrkvi obuhvaća oko 60 vrsta, a napoznatija je povrtna narančasta ili žuta mrkva, a podrijetlom iz Azije. To je dobro znati, a još je bolje pripremiti ovo neobično jelo izvrsnog okusa i uživati u njemu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi.
  3. Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta.
  4. Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje.
  5. Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute.
  6. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  7. Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: