Monte torta

  • 90 min
  • 8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Monte torta je kolač za koji vam skoro i ne treba pećnica!

monte-torta
Monte torta
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 17
Rating: 3.24
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti monte tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bjelanjke i šećer izmiksajte u čvrsti šlag te dodajte brašno i lagano promiješajte. U tepsiju (26 cm promjer) stavite na sitno nasjeckane lješnjake i preko njih rasporedite pripremljenu smjesu. Sve poravnajte i pecite na 180 °C oko 15 minuta.
  2. Ostavite biskvit da se ohladi, a potom ga premažite kremom od lješnjaka i preko toga složite izlomljene kekse.
  3. Za kremu, stavite na vatru 800 ml mlijeka i 100 g šećera da provrije. U ostatak mlijeka umutite žumanjke, puding i gustin te sve uspipajte u smjesu s mlijekom i šećerom i miješajte na pari dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. Ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom dodajte prethodno umućeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.
  5. Podijelite kremu na dva dijela, prvi ostavite da bude kakav je, a u drugi dodajte kremu od lješnjaka ili otopljenu čokoladu.
  6. Preko izlomljenog keksa rasporedite žutu kremu, a onda čokoladnu. Ukrasite kolač sa šlagom i ostavite da se ohladi u hladnjaku preko noći.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 17
Rating: 3.24
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: