Morski pas u umaku od rajčica i graška

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Morski pas u umaku od rajčica i graška
U našem video receptu saznajte kako pripremiti morskog psa u umaku od rajčica i graška.

Pazite ide morski pas! Da ali je pečen i u sjajnom umaku od sjeckanih rajčica i graška, tako da je ovaj put dobrodošao!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso morskog psa narežemo na odreske debljine dva centimetra, a češnjak protisnemo.
  2. Odreske posolimo, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na vruće maslinovo ulje.
  3. Nakon jedne i pol minute, odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
  4. Zatim dodamo blanširane bademe, protisnuti češnjak, a čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino ne ispari.
  5. Nakon tri minute kuhanja odreske izvadimo na toplo, a u tavu, na masnoću od prženja, dodamo sjeckanu rajčicu, masline, posolimo, promiješamo i sastojke kuhamo na laganoj vatri, 8-10 minuta.
  6. Zatim dodamo grašak iz konzerve, sjeckani peršin, promiješamo i umak maknemo s vatre.
  7. Na tanjur stavimo gotov umak od rajčice i graška, preko njega pečene odreske morskog psa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: