Morski ražnjići s grila s rižom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Morski ražnjići s grila s rižom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti morske ražnjiće s grila s rižom.

Da ražnjići ne moraju uvijek biti od svinjetine ili teletine možete se uvjeriti gledajući priloženi kratki dokumentarni film u kojem jedan kuhar slaže ukusne ražnjiće od tune i repova gambera.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Koricu limuna naribamo, sok iscijedimo, kopar nasjeckamo, a filet tune narežemo na komadiće veličine tri centimetra.
  2. U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo liker, dodamo sjeckani kopar, začinimo solju i paprom, promiješamo i stavimo na stranu.
  3. U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, limunov sok, dodamo naribanu koricu limuna, mljevenu crvenu papriku, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  4. U posudu stavimo repove gambera i komade tune, prelijemo ih pripremljenom mješavinom začina i ostavimo ih da se mariniraju 30-ak minuta. Za to vrijeme skuhamo rižu po uputama na pakiranju.
  5. Na drvene ili metalne ražnjiće naizmjence nabadamo marinirano meso tune i repove gambera i stavimo ih peći na gril. Nakon 10-ak minuta pečenja ražnjiće maknemo s vatre.
  6. Na tanjure rasporedimo kuhanu i ocijeđenu rižu, preko nje stavimo ražnjiće, pokapamo ih umakom od vrhnja i kopra, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: