Moules frites – dagnje s pomfritom na belgijski način

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Moules frites - dagnje s pomfritom na belgijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti moules frites - dagnje s pomfritom na belgijski način.

Iako je Belgija poznata po pivu, čokoladi, vaflima i prženim krumpirićima, ovo je jedno od omiljenijih belgijskih jela, a zašto je tome tako uvjerite se sami. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Dagnjama odstranimo bradu i ostružemo ih, a one školjke koje se pod kucanjem ne zatvore bacimo, a luk grubo narežemo.
  2. Pomfrit rasporedimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 30 minuta. 15 minuta nakon što smo pomfrit stavili u pećnicu, na tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo narezani luk, protisnemo češnjak, začinimo sušenom majčinom dušicom i pržimo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon jedne minute dodamo grančice peršina, ulijemo vino i pričekamo da zavri.
  5. Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo, dodamo školjke, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
  6. Nakon 5-6 minuta sastojke začinimo solju i paprom, promiješamo, rasporedimo na tanjure s pomfritom, prelijemo s malo umaka, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: