- Almo Čatlak
- 90 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Mramorni kolač
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mramorni kolač.
Mramorni kolač je stvarno ’multipraktik’ u svijetu kolača: možete ga poslužiti poslije svečane večere, za doručak uz šalicu kakaa ili pak prijateljima kao slasticu uz popodnevnu trač-kavu. Izuzetno je mekan i sočan, a svježinu može zadržati danima.
Mramorni kolač - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mramorni kolač. - oštro brašno, šećer u prahu, maslac, jaja, prašak za pecivo, ulje, mlijeko, čokolada (za kuhanje), sol, Bjelanjke odvojimo od žutanjaka i stavimo ih u dvije zasebne zdjele. ; U zdjelu sa žutanjcima dodamo šećer u prahu i ručnim mikserom miješamo na najvećoj brzini dok ne dobijemo svjetlu kremu. ; Zatim dodamo omekšali maslac, prstohvat soli, ulje i mlijeko te dalje miksamo dok smjesa ne postane pjenasta. ; Brašno pomiješamo s praškom za pecivo, te ga postepeno i uz stalno miješanje dodajemo u pjenu. ; Ručnim mikserom bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg, umiješamo ga u pjenu, koju rasporedimo u dvije zdjele. ; U posudi iznad pare topimo čokoladu za kuhanje, stalno miješajući dok ne postane glatka i sjajna. ; Zatim otopljenu čokoladu dodamo u jednu od smjesa i izmiješamo. ; Kalup premažemo uljem, posipamo brašnom, te u njega naizmjence stavljamo žlicu čokoladne smjese i žlicu žute smjese sve dok ne potrošimo sastojke. ; Stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 40-ak minuta. Gotov kolač izvadimo na rešetku za kolače, posipamo šećerom u prahu i poslužimo ohlađen.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- oštro brašno, 250 g
- šećer u prahu, 250 g
- maslac, 150 g
- jaja, 4 komada
- prašak za pecivo, 1/2 vrećice
- ulje, 100 ml
- mlijeko, 200 ml
- čokolada, 100 g za kuhanje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bjelanjke odvojimo od žutanjaka i stavimo ih u dvije zasebne zdjele.
- U zdjelu sa žutanjcima dodamo šećer u prahu i ručnim mikserom miješamo na najvećoj brzini dok ne dobijemo svjetlu kremu.
- Zatim dodamo omekšali maslac, prstohvat soli, ulje i mlijeko te dalje miksamo dok smjesa ne postane pjenasta.
- Brašno pomiješamo s praškom za pecivo, te ga postepeno i uz stalno miješanje dodajemo u pjenu.
- Ručnim mikserom bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg, umiješamo ga u pjenu, koju rasporedimo u dvije zdjele.
- U posudi iznad pare topimo čokoladu za kuhanje, stalno miješajući dok ne postane glatka i sjajna.
- Zatim otopljenu čokoladu dodamo u jednu od smjesa i izmiješamo.
- Kalup premažemo uljem, posipamo brašnom, te u njega naizmjence stavljamo žlicu čokoladne smjese i žlicu žute smjese sve dok ne potrošimo sastojke.
- Stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 40-ak minuta. Gotov kolač izvadimo na rešetku za kolače, posipamo šećerom u prahu i poslužimo ohlađen.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |