Mramorni kolač

  • 90 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Mramorni kolač
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mramorni kolač.

Mramorni kolač je stvarno ’multipraktik’ u svijetu kolača: možete ga poslužiti poslije svečane večere, za doručak uz šalicu kakaa ili pak prijateljima kao slasticu uz popodnevnu trač-kavu. Izuzetno je mekan i sočan, a svježinu može zadržati danima.

Mramorni kolač - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mramorni kolač. - oštro brašno, šećer u prahu, maslac, jaja, prašak za pecivo, ulje, mlijeko, čokolada (za kuhanje), sol, Bjelanjke odvojimo od žutanjaka i stavimo ih u dvije zasebne zdjele. ; U zdjelu sa žutanjcima dodamo šećer u prahu i ručnim mikserom miješamo na najvećoj brzini dok ne dobijemo svjetlu kremu. ; Zatim dodamo omekšali maslac, prstohvat soli, ulje i mlijeko te dalje miksamo dok smjesa ne postane pjenasta. ; Brašno pomiješamo s praškom za pecivo, te ga postepeno i uz stalno miješanje dodajemo u pjenu. ; Ručnim mikserom bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg, umiješamo ga u pjenu, koju rasporedimo u dvije zdjele. ; U posudi iznad pare topimo čokoladu za kuhanje, stalno miješajući dok ne postane glatka i sjajna. ; Zatim otopljenu čokoladu dodamo u jednu od smjesa i izmiješamo. ; Kalup premažemo uljem, posipamo brašnom, te u njega naizmjence stavljamo žlicu čokoladne smjese i žlicu žute smjese sve dok ne potrošimo sastojke. ; Stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 40-ak minuta. Gotov kolač izvadimo na rešetku za kolače, posipamo šećerom u prahu i poslužimo ohlađen.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bjelanjke odvojimo od žutanjaka i stavimo ih u dvije zasebne zdjele.
  2. U zdjelu sa žutanjcima dodamo šećer u prahu i ručnim mikserom miješamo na najvećoj brzini dok ne dobijemo svjetlu kremu.
  3. Zatim dodamo omekšali maslac, prstohvat soli, ulje i mlijeko te dalje miksamo dok smjesa ne postane pjenasta.
  4. Brašno pomiješamo s praškom za pecivo, te ga postepeno i uz stalno miješanje dodajemo u pjenu.
  5. Ručnim mikserom bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg, umiješamo ga u pjenu, koju rasporedimo u dvije zdjele.
  6. U posudi iznad pare topimo čokoladu za kuhanje, stalno miješajući dok ne postane glatka i sjajna.
  7. Zatim otopljenu čokoladu dodamo u jednu od smjesa i izmiješamo.
  8. Kalup premažemo uljem, posipamo brašnom, te u njega naizmjence stavljamo žlicu čokoladne smjese i žlicu žute smjese sve dok ne potrošimo sastojke.
  9. Stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 40-ak minuta. Gotov kolač izvadimo na rešetku za kolače, posipamo šećerom u prahu i poslužimo ohlađen.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 11
Rating: 3.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: