Muffini s jagodama

  • 45 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Muffini s jagodama
Saznajte kako pripremiti muffine s jagodama u našem video receptu.

Jedno od najfinijih slatkih jela za doručak su sigurno muffini, okrugli kolačići koje smo često imali prilike vidjeti u američkim filmovima. No oni su isto tako popularni širom svijeta, a sve više se konzumiraju i kod nas. Zato smo odlučili pripremiti muffine po jednom klasičnom receptu, ali obogaćen svježim jagodama. Domaći muffini zbog nedostatka konzervansa relativno brzo izgube svježinu, tako da ih ne treba pripremati u velikim količinama. No zato su puno zdraviji od kupovnih muffina koji nekim kemijskim čudom tjednima ostaju svježi.

Muffini s jagodama - Saznajte kako pripremiti muffine s jagodama u našem video receptu. - jagode, glatko brašno, oštro brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, cimet, vanilin šećer, orasi (mljevenih), jaje, šećer, ulje, jogurt, Jagode operemo, očistimo i narežemo na ploškice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme). ; U zdjeli pomiješamo prosijane obije vrste brašna, soda bikarbonu, prašak za pecivo, cimet u prahu, mljevene orahe i jagode. ; U zasebnoj zdjeli pjenasto istučemo jaje, dodamo šećer, vanilin šećer, ulje i jogurt, izmiješamo i prebacimo na smjesu od jaja, pa sve zajedno još jednom izmiješamo, tako da tijesto ostane vlažno i grudičasto. ; Tako dobivenim tijestom punimo papirnate ili neke druge oblike za muffinse do 2/3 kalupa. ; Stavljamo ih u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 20-25 minuta. ; Gotove izvadimo iz kalupa i ostavimo ih da se hlade oko 10 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jagode operemo, očistimo i narežemo na ploškice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme).
  2. U zdjeli pomiješamo prosijane obije vrste brašna, soda bikarbonu, prašak za pecivo, cimet u prahu, mljevene orahe i jagode.
  3. U zasebnoj zdjeli pjenasto istučemo jaje, dodamo šećer, vanilin šećer, ulje i jogurt, izmiješamo i prebacimo na smjesu od jaja, pa sve zajedno još jednom izmiješamo, tako da tijesto ostane vlažno i grudičasto.
  4. Tako dobivenim tijestom punimo papirnate ili neke druge oblike za muffinse do 2/3 kalupa.
  5. Stavljamo ih u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 20-25 minuta.
  6. Gotove izvadimo iz kalupa i ostavimo ih da se hlade oko 10 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 3.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: