Musaka od bundeve

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Musaka od bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti musaku od bundeve.

Musaka je vrsta jela u kojem se može upotrijebiti mnogo različitih namirnica. U ovom slučaju, mi smo krumpir zamijenili bundevom i nije nam žao, a zašto – pogledajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće očistimo i ogulimo, rajčicu otkoštimo i narežemo na trakice, bundevu odkoštimo i narežemo na ploške, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na zagrijano ulje, dodamo luk, posolimo ga i pržimo dok ne omekša.
  3. Zatim protisnemo češnjak, i čim zamiriše dodamo mljeveno meso i pržimo ga povremeno miješajući.
  4. Nakon 10-ak minuta, kada je meso postalo zrnasto, dodamo muškatni oraščić, mrvljeni kumin, začinimo solju i paprom te pržimo još 10-ak minuta, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
  5. Za to vrijeme u zdjelu s jajem ulijemo vrhnje za kuhanje i smjesu izradimo pjenjačom (royal).
  6. Na dno vatrostalne posude položimo red ploški bundeve, preko njih složimo sloj prženog mljevenog mesa, zatim sloj bundeve, potom sloj mesa, preko mesa rasporedimo trakice rajčice, posipamo sjeckanim peršinom, završimo slojem bundeve, dodamo komadiće maslaca, prelijemo mješavinom jaja i vrhnja za kuhanje, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: