Musaka s junetinom i mini rajčicama

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Musaka s junetinom i mini rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti musaku s junetinom i mini rajčicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na rešetku u pećnicu zagrijanu na 200°C stavimo cijeli patlidžan da se peče 30-tak minuta dok ne pripremimo ostale sastojke.
  2. U tavu iznad vatre ulijemo malo ulja na koje dodamo mljeveno meso. Kad je meso postalo zrnato i kad ispari tekućina u tavu dodamo na listiće rezani češnjak, začinimo mješavinom mediteranskih začina te smanjimo vatru.
  3. Mini rajčice prepolovimo i stavimo preko mesa i sve zajedno promiješamo.
  4. Nakon 30 minuta patlidžan izvadimo iz pećnice i pustimo da se malo ohladi. Ohlađeni patlidžan i kuhani krumpir ogulimo i narežemo na ploške.
  5. Na dno vatrostalne posude ulijemo malo ulja na koje slažemo ploške krumpira, preko krumpira stavimo polovicu mljevenog mesa kojeg ravnomjerno rasporedimo.
  6. Zatim preko mesa slažemo ploške patlidžana, sve prelijemo s malo maslinovog ulja te prekrijemo s preostalim ploškama krumpira i mljevenog mesa.
  7. U čisti tanjur razbijemo dva cijela jaja dodamo malo sušenog origana, jogurt, sastojke posolimo, popaprimo i umutimo.
  8. Dobivenu mješavinu prelijemo preko sastojka u vatrostalnoj posudi i na vrh poslažemo nekoliko mini rajčica te posipamo svježe mljevenih parmezanom.
  9. Musaku stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C , 25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.87
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: