Muzgavci s povrćem

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Muzgavci s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti muzgavce s povrćem.

Vrlo jednostavan recept prepun šarenog povrća i muzgavaca. Svi koji misle da se u woku može pržiti samo meso, a vole i „morsku hranu“ sigurno će biti ugodno iznenađeni ovim jelom.

Muzgavci s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti muzgavce s povrćem. - muzgavci (očišćenih), mlade mahune (zelenih), blitva, umak od graha ((crni)), riblji umak ((nam-pla)), sherry (vina), sojin umak, smeđi šećer, škrob, sezamovo ulje, češnjak, đumbir (naribani), mladi luk, svježa crvena paprika, umak od ljutih papričica, ulje, sol i papar, Za početak pripremimo umak tako što u zdjelu ulijemo sojin umak, sherry vino, riblji umak, dodamo smeđi šećer, škrobno brašno i promiješamo da ne ostanu grudice. Zatim dodamo crni umak od graha, dobro izmiješamo i stavimo na stranu. ; Muzgavcima odrežemo glave, prerežemo ih na četiri komada, odstranimo kožu i na svakom komadu nožem zarežemo mrežasti uzorak. Krakove nožem odvojimo, te i njima odstranimo kožu. ; U zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo sezamovo ulje, protisnuti češnjak, naribani đumbir, narezane i očišćene mahune, mladi luk narezan na kolutiće, promiješamo i pržimo. ; Čim češnjak zamiriše dodamo muzgavce, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo stalno miješajući, po prilici 3-4 minute.; Potom dodamo papriku narezanu na tanke trakice, umak od ljutih papričica, ulijemo pripremljeni umak, po potrebi ulijemo malo vode, dodamo blitvu narezanu na trakice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Gotovo jelo stavimo u zdjelice i poslužimo s rižom kuhanom na pari.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za početak pripremimo umak tako što u zdjelu ulijemo sojin umak, sherry vino, riblji umak, dodamo smeđi šećer, škrobno brašno i promiješamo da ne ostanu grudice. Zatim dodamo crni umak od graha, dobro izmiješamo i stavimo na stranu.
  2. Muzgavcima odrežemo glave, prerežemo ih na četiri komada, odstranimo kožu i na svakom komadu nožem zarežemo mrežasti uzorak. Krakove nožem odvojimo, te i njima odstranimo kožu.
  3. U zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo sezamovo ulje, protisnuti češnjak, naribani đumbir, narezane i očišćene mahune, mladi luk narezan na kolutiće, promiješamo i pržimo.
  4. Čim češnjak zamiriše dodamo muzgavce, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo stalno miješajući, po prilici 3-4 minute.
  5. Potom dodamo papriku narezanu na tanke trakice, umak od ljutih papričica, ulijemo pripremljeni umak, po potrebi ulijemo malo vode, dodamo blitvu narezanu na trakice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
  6. Gotovo jelo stavimo u zdjelice i poslužimo s rižom kuhanom na pari.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: