Nabujak od mahuna i šampinjona

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Nabujak od mahuna i šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od mahuna i šampinjona.

Šampinjoni su se pomalo uvukli u svakodnevnu kuhinju i sve ih češće nalazimo u mnogobrojnim jelima. Vjerujemo da nećete imati ništa protiv jednog ukusnog nabujka od nekoliko vrsta povrća u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju upravo šampinjoni i kraljice ljetne sezone – mahune.

Nabujak od mahuna i šampinjona - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od mahuna i šampinjona. - mahune (iz konzerve), šampinjoni, pileći temeljac, slatko vrhnje, luk, brašno (namjenskog), krušne mrvice, maslac, češnjak, muškatni oraščić, ulje, sol i papar, Prije svega očistimo luk i narežemo ga na tanke kolutiće. U prikladnu plitku posudu stavimo brašno i krušne mrvice, izmiješamo sastojke te u dobivenu mješavinu uvaljamo kolute luka i otresemo višak brašna. ; Ovako pripremljen luk stavimo pržiti u tavu bez masnoće često ga okrečući. ; U zasebnoj tavi rastopimo maslac, dodamo očišćene i na šestine narezane šampinjone, te ih pirjamo dok ne ispari tekućina što će ih ispustiti. ; Zatim u tavu dodamo protisnuti češnjak, malo muškatnog oraščića, prosijemo brašno i sve zajedno pržimo polako miješajući dok brašno ne dobije boju. ; Potom ulijemo pileću juhu, slatko vrhnje, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i pričekamo da se umak počne zgušnjavati. ; Zatim u umak umiješamo trećinu prženog luka i ocijeđene mahune iz konzerve te tavu maknemo s vatre. ; Po dnu vatrostalne posude ulijemo malo ulja, dodamo pripremljene mahune i šampinjone, malo rasporedimo, prekrijemo preostalim prženim lukom, stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 15 minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega očistimo luk i narežemo ga na tanke kolutiće. U prikladnu plitku posudu stavimo brašno i krušne mrvice, izmiješamo sastojke te u dobivenu mješavinu uvaljamo kolute luka i otresemo višak brašna.
  2. Ovako pripremljen luk stavimo pržiti u tavu bez masnoće često ga okrečući.
  3. U zasebnoj tavi rastopimo maslac, dodamo očišćene i na šestine narezane šampinjone, te ih pirjamo dok ne ispari tekućina što će ih ispustiti.
  4. Zatim u tavu dodamo protisnuti češnjak, malo muškatnog oraščića, prosijemo brašno i sve zajedno pržimo polako miješajući dok brašno ne dobije boju.
  5. Potom ulijemo pileću juhu, slatko vrhnje, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i pričekamo da se umak počne zgušnjavati.
  6. Zatim u umak umiješamo trećinu prženog luka i ocijeđene mahune iz konzerve te tavu maknemo s vatre.
  7. Po dnu vatrostalne posude ulijemo malo ulja, dodamo pripremljene mahune i šampinjone, malo rasporedimo, prekrijemo preostalim prženim lukom, stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 15 minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: