Nabujak od mljevenog mesa i krumpira

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Nabujak od mljevenog mesa i krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od mljevenog mesa i krumpira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svo povrće očistimo i operemo. Zatim luk i korijen celera nasjeckamo, a mrkvu i krumpir narežemo na kockice.
  2. Mrkvu i krumpir sada stavimo u lonac sa sitom za kuhanje iznad pare, ulijemo malo vode, poklopimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme, u tavu iznad vatre ulijemo ulje, dodamo sjeckani luk i korijen celera, posolimo sastojke i pržimo na laganoj vatri.
  4. Nakon desetak minuta kada je luk počeo dobivati boju, u tavu dodamo mljeveno meso, izdrobimo ga vilicom i zatim nastavimo pirjati pomalo miješajući.
  5. Nakon poprilici deset minuta kada je meso postalo zrnato, posolimo ga, začinimo mljevenim paprom i preko njega protisnemo jedan češnjak.
  6. Čim češnjak počne puštati miris, mljeveno meso posipamo brašnom, zatim umiješamo curry pastu, dio svježe sjeckanog peršina, ulijemo juhu i sastojke još malo kuhamo dok se umak ne zgusne.
  7. Ovako pripremljeno mljeveno meso premijestimo na dno vatrostalne posude i ravnomjerno rasporedimo.
  8. Zatim od kuhanog povrća, uz dodatak mlijeka, maslaca i sjeckanog peršina izradimo pire, potom ga premijestimo u vrećicu za istiskivanje i rasporedimo preko mljevenog mesa.
  9. Ovako pripremljeno meso stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
  10. Nakon 40 minuta jelo izvadimo iz pećnice i još vruće možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: