Nabujak od oraha s kruškama

  • 80 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Nabujak od oraha s kruškama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od oraha s kruškama.

Nabujci su proizvod francuskih dvorskih kuhara iz 18. stoljeća. Francuski naziv za nabujak je sufle, a mogu biti slani ili slatki, od voća, povrća, ribe, peradi i mesa. Ovaj smo put za vas pripremili neobično ukusan nabujak s kruškama. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kruškama odvojimo peteljke, izvadimo srednji dio s košticama i ogulimo ih, limunov sok iscijedimo, žumanjke odvojimo od bjelanjaka, a piškote previlno rasporedimo po dnu, maslacem namazane, vatrostalne posude.
  2. U lonac iznad vatre ulijemo bijelo vino i limunov sok, dodamo korice cimeta, 40 g šećera, kruške, poklopimo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta na srednje jakoj vatri.
  3. Zatim u drugi lonac iznad vatre ulijemo mlijeko i vrhnje za šlag, dodamo 50 g šećera, prašak za puding, sastojke dobro izmiješamo pjenjačom i prije nego zavri, postupno umiješamo žumanjke i miješajući kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo smjesu poput pudinga.
  4. Nakon 5-6 minuta smjesu poput pudinga maknemo s vatre, a od bjelanjaka i preostalog šećera istučemo tvrdi snijeg.
  5. U posudu s pudingom dodamo mljevene orahe i dobro izmiješamo sastojke.
  6. Potom umiješamo 1/3 snijega, a zatim nježno umiješamo preostali snijeg.
  7. Mješavinom crne kave i rakije natopimo piškote, prelijemo ih mješavinom pudinga, oraha i snijega, rasporedimo kuhane kruške, pazeći da malo vire iz smjese, posipamo smeđim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 45 minuta.
  8. Nabujak posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: