Nabujak od riže s jabukama i grožđicama

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Nabujak od riže s jabukama i grožđicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od riže s jabukama i grožđicama.

Jabuke, grožđice, bademi i med uronjeni u finu rižu okrugla zrna, slasna su i neodoljiva kombinacija. Onaj tko misli da ovako zdrava slastica nema toliko okusa kao neki "masniji" desert, potpuno je u krivu. Usudite se, probajte, i vidjet ćete!

Nabujak od riže s jabukama i grožđicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od riže s jabukama i grožđicama. - riža (okruglog zrna), jabuke (kisele), grožðice, med, brašno, maslac, jaje, bademi (listići), sol, Opranu i ocijeđenu rižu stavimo kuhati u litru slane i provrele vode te lagano kuhamo 15 minuta. ; Tako kuhanu rižu ocijedimo i isperemo hladnom vodom. ; Jabuke ogulimo, očistimo i naribamo.; Jaja razmutimo brašnom i pomiješamo s naribanim jabukama, grožđicama, maslacem, medom, bademima i rižom. ; Smjesu od riže stavimo u dubok vatrostalan kalup koji smo prethodno namazali maslacem. ; Preko smjese posložimo ostatak listića maslaca i posipamo šećerom. ; Pečemo u pećnici, na donjoj razini, na 180°C oko 40 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Opranu i ocijeđenu rižu stavimo kuhati u litru slane i provrele vode te lagano kuhamo 15 minuta.
  2. Tako kuhanu rižu ocijedimo i isperemo hladnom vodom.
  3. Jabuke ogulimo, očistimo i naribamo.
  4. Jaja razmutimo brašnom i pomiješamo s naribanim jabukama, grožđicama, maslacem, medom, bademima i rižom.
  5. Smjesu od riže stavimo u dubok vatrostalan kalup koji smo prethodno namazali maslacem.
  6. Preko smjese posložimo ostatak listića maslaca i posipamo šećerom.
  7. Pečemo u pećnici, na donjoj razini, na 180°C oko 40 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: