Nabujak od tjestenine i kelja

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Nabujak od tjestenine i kelja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od tjestenine i kelja.

Nabujci su vrsta jela s kojima možemo izraziti beskrajnu kulinarsku kreativnost, a jedino je pravilo da budu ukusni. Upravo je takav slučaj i s ovim nabujkom, pa predlažemo da ga i pogledate.

Nabujak od tjestenine i kelja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od tjestenine i kelja. - tjestenina (penne), kelj, jaje, mrkva, povrtni temeljac, mlijeko, vrhnje za kuhanje, maslac, luk, šećer, mješavina mediteranskih trava, peršin (sjeckani), sir ementaler, maslinovo ulje, sol i papar, U vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; U tavu, na ugrijani maslac, dodamo luk narezan na trakice, mrkvu narezanu na tanke prutiće i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Zatim povrće posolimo, dodamo šećer, mediteransku mješavinu začina, ulijemo povrtnu juhu i kuhamo na laganoj vatri. ; Kada je polovica tekućine isparila, povrće začinimo paprom i maknemo s vatre. Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u zdjelu, dodamo narezani kelj, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo sastojke i sve premjestimo u vatrostalnu posudu. ; U tavu, na ohlađeno povrće, ulijemo vrhnje za kuhanje, umućena jaja, dodamo polovicu sjeckanog peršina, polovicu naribanog sira, promiješamo i prelijemo preko tjestenine i kelja. ; Zatim sve zajedno posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta. Nabujak je gotov i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  2. U tavu, na ugrijani maslac, dodamo luk narezan na trakice, mrkvu narezanu na tanke prutiće i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
  3. Zatim povrće posolimo, dodamo šećer, mediteransku mješavinu začina, ulijemo povrtnu juhu i kuhamo na laganoj vatri.
  4. Kada je polovica tekućine isparila, povrće začinimo paprom i maknemo s vatre. Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u zdjelu, dodamo narezani kelj, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo sastojke i sve premjestimo u vatrostalnu posudu.
  5. U tavu, na ohlađeno povrće, ulijemo vrhnje za kuhanje, umućena jaja, dodamo polovicu sjeckanog peršina, polovicu naribanog sira, promiješamo i prelijemo preko tjestenine i kelja.
  6. Zatim sve zajedno posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta. Nabujak je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: