Nabujak s bobičastim voćem

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Nabujak s bobičastim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s bobičastim voćem.

Suffle ili nabujak je jelo koje nam dolazi iz prijestolnice gastronomije, Francuske, i karakeristično je po snijegu od bjelanjaka koje daje rahlost i prozračnost, a može biti slatko ili slano. Vrijeme pečenja je jako važno jer će nabujak splasnuti ako je nedopečen, a isto se može desiti i ako ga pečete predugo. Kako je nama uspjelo, možete provjeriti i sami.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Limunov sok iscijedimo, bobičasto voće očistimo i operemo, bijelanjke odvojimo od žumanjaka i uz dodatak 30 g šećera, od njih istučemo čvrsti snijeg.
  2. U zdjelu stavimo bobičasto voće, prelijemo ga sokom od limuna, posipamo šećerom u prahu, promiješamo i ostavimo da odstoji.
  3. Za to vrijeme u zdjelicu sa žumanjcima dodamo preostali šećer i vanilin šećer, te ručnim mikserom izradimo kremu. Zatim u nju ulijemo voćni liker i promiješamo.
  4. Potom u kremu postupno dodajemo snijeg od bjelanjaka i nježno ga umiješavamo, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
  5. Na dno vatrostalnih zdjelica stavimo bobičasto voće, prelijemo ga smjesom jaja i šećera, te posipamo šećerom u prahu.
  6. Tako pripremljene zdjelice premjestimo na lim za pečenje i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, pod gril, 4-5 minuta.
  7. Zdjelice s nabujkom izvadimo iz pećnice, posipamo ih s još malo šećera u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: