Nabujak s dimljenom vratinom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Nabujak s dimljenom vratinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s dimljenom vratinom.

Evo ideje za nesvakidašnji ručak. Ovo jelo je vrlo hranjivo, izgledom pomalo podsjeća na rižoto, ali ukus je različit: istovremeno prozračniji, ali i pikantniji. Uz dodatak sezonske salate dobit ćete ukusan i cjelovit obrok.

Nabujak s dimljenom vratinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s dimljenom vratinom. - dimljena vratina, zobene pahuljice, mlijeko, maslac, parmezan (naribanog), žumanjak, bjelanjak, vlasac, slatka mljevena paprika, sol i papar, Zobene pahuljice prelijemo vrućim mlijekom da opuste. ; U posebnoj zdjeli pjenasto umutimo 1 žlicu maslaca i naribani parmezan. K tomu, miješajući dodajemo 1 po 1 žumanjak te šunku narezanu na kockice i zobene pahuljice. ; Po ukusu, začinimo ljutom ili slatkom mljevenom paprikom i dodamo vlasac. ; Od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i umiješamo ga u tu smjesu. ; Vatrostalnu posudu namažemo maslacem i pospemo zobenim pahuljicama. ; U tako pripremljenu posudu prelijemo smjesu od nabujka i prekrijemo je komadićima preostalog maslaca. ; Pečemo u pećnici na donjoj razini, na 200°C oko 30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Zobene pahuljice prelijemo vrućim mlijekom da opuste.
  2. U posebnoj zdjeli pjenasto umutimo 1 žlicu maslaca i naribani parmezan. K tomu, miješajući dodajemo 1 po 1 žumanjak te šunku narezanu na kockice i zobene pahuljice.
  3. Po ukusu, začinimo ljutom ili slatkom mljevenom paprikom i dodamo vlasac.
  4. Od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i umiješamo ga u tu smjesu.
  5. Vatrostalnu posudu namažemo maslacem i pospemo zobenim pahuljicama.
  6. U tako pripremljenu posudu prelijemo smjesu od nabujka i prekrijemo je komadićima preostalog maslaca.
  7. Pečemo u pećnici na donjoj razini, na 200°C oko 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: