Nabujak s narančama

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Nabujak s narančama
Saznajte kako pripremiti nabujak s narančama u našem video receptu.

Nije kolač, nije kompot, nije propao kulinarski eksperiment. Što je to? Nabujak s narančama. Poslužite ga kao desert kad vam dosade kolači koje uvijek pripremate svojim ukućanima.

Nabujak s narančama - Saznajte kako pripremiti nabujak s narančama u našem video receptu. - naranča, brašno, biljna mast, šećer, vanilin šećer, jaje, prašak za pecivo, sol, U zdjeli umiješamo biljnu mast, šećer, jaja, vanilin šećer i prstohvat soli. ; U tu smjesu postepeno umiješamo brašno i prašak za pecivo. ; Polovicu tijesta uspemo u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Naranče ogulimo, poprečno ih izrežemo u debele kriške i složimo po tijestu (naranče po želji dodatno pospemo šećerom), te na njih položimo ostatak smjese od tijesta. ; Pečemo u pećnici na srednjoj razini, na 175°C oko 60 minuta. ; Nakon 30 minuta pečenja nabujak prekrijemo aluminijskom folijom da ne izgori.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjeli umiješamo biljnu mast, šećer, jaja, vanilin šećer i prstohvat soli.
  2. U tu smjesu postepeno umiješamo brašno i prašak za pecivo.
  3. Polovicu tijesta uspemo u namašćenu vatrostalnu posudu.
  4. Naranče ogulimo, poprečno ih izrežemo u debele kriške i složimo po tijestu (naranče po želji dodatno pospemo šećerom), te na njih položimo ostatak smjese od tijesta.
  5. Pečemo u pećnici na srednjoj razini, na 175°C oko 60 minuta.
  6. Nakon 30 minuta pečenja nabujak prekrijemo aluminijskom folijom da ne izgori.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: