Nabujak sa zapečenim junećim jetrima

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Nabujak sa zapečenim junećim jetrima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak sa zapečenim junećim jetrima.

Juneća jetra s jabukama, šampinjonima i curryem čine pikantno jelo bogata slatko-slano-ljutog okusa. Ukoliko ga želite pripraviti na još egzotičniji način, jabuke zamijenite ananasom.

Nabujak sa zapečenim junećim jetrima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak sa zapečenim junećim jetrima. - juneća jetrica, jabuke, šampinjoni, brašno, curry (u prahu), škrobno brašno, jaja, bjelanjak, mlijeko, limun (sok od 1/2 limuna), sir ementaler, tost (pržene kockice), ulje, sol i papar, Jetrica izrežemo u tanke ražnjiće, uvaljamo ih u brašno, prepržimo na ulju te izvadimo iz tave. ; Na ulje od pečenja dodamo malo curryja, te u komadiće izrezane jabuke ili ananas.; Promiješamo, prepržimo pa u namašćenu posudu za pečenje u pećnici slažemo sloj po sloj preprženih jetrica i voća. ; U malo mlijeka razmutimo škrob i žumanjak, ostatak mlijeka zavrijemo, zgusnemo s umočenim škrobom i žumanjkom te dodamo naribani sir. ; Dodamo šampinjone. ; Sa strane stučemo čvrst snijeg od bjelanjaka te i njega rahlo umiješamo pod smjesu. ; Posolimo i zakiselimo s malo limunovog soka. ; Smjesu prelijemo po jetrima i voću, te sve zajedno stavimo u pećnicu dok zlatno požuti. ; Nakon serviranja na tanjur, porcije ukrasimo prženim kockicama bijelog kruha ili tosta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jetrica izrežemo u tanke ražnjiće, uvaljamo ih u brašno, prepržimo na ulju te izvadimo iz tave.
  2. Na ulje od pečenja dodamo malo curryja, te u komadiće izrezane jabuke ili ananas.
  3. Promiješamo, prepržimo pa u namašćenu posudu za pečenje u pećnici slažemo sloj po sloj preprženih jetrica i voća.
  4. U malo mlijeka razmutimo škrob i žumanjak, ostatak mlijeka zavrijemo, zgusnemo s umočenim škrobom i žumanjkom te dodamo naribani sir.
  5. Dodamo šampinjone.
  6. Sa strane stučemo čvrst snijeg od bjelanjaka te i njega rahlo umiješamo pod smjesu.
  7. Posolimo i zakiselimo s malo limunovog soka.
  8. Smjesu prelijemo po jetrima i voću, te sve zajedno stavimo u pećnicu dok zlatno požuti.
  9. Nakon serviranja na tanjur, porcije ukrasimo prženim kockicama bijelog kruha ili tosta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: