Nadjevena pureća prsa na motovunski način

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Nadjevena pureća prsa na motovunski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevena pureća prsa na motovunski način.

Pureći odresci punjeni pršutom i prefinim nadjevom od mljevene svinjetine, pureće jetre, naribanog sira i kestena, izdašan su, obilan, ali i jako ukusan obrok, kojim se vjerojatno hranio i Veli Jože kad je toliko narastao. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pureća prsa narežemo na odreske i istučemo ih ravnom stranom bata za meso, jaja umutimo, a celerov list, jetrica i kestene nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckana jetrica i pržimo ih jednu, dvije minute. Zatim ulijemo crno vino i pirjamo dalje na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme u zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo umućeno jaje, sjeckani celerov list, sir ribanac, narezane kestene, češnjak i sastojke dobro izmiješamo.
  4. Pirjana jetrica začinimo solju i paprom, promiješamo, maknemo ih s vatre i pričekamo da se malo ohlade. Za to vrijeme pureće odreske rasporedimo po radnoj površini.
  5. Potom jetrica dodamo u zdjelu s mljevenim mesom i ostalim sastojcima te dobro promiješamo smjesu.
  6. Na svaki odrezak položimo po krišku pršuta, nadjenemo pripremljenom smjesom, savijemo u svitak, učvrstimo čačkalicama, premjestimo ih u lagano namašćenu vatrostalnu posudu, još malo posolimo i premažemo uljem.
  7. Ovako pripremljene svitke stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 45 minuta.
  8. Iz pečenih svitaka izvadimo čačkalice i poslužimo ih.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: