Nadjevene pečene breskve

  • 30 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Nadjevene pečene breskve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene pečene breskve.

Nadijevati i peći možemo različite vrste voća, no potrebno je da ono u sebi ima dovoljno kiselosti kako bi se slagalo sa slatkim karameliziranim nadjevom. Mi smo se odlučili za breskve, malo tvrđe i ne prezrele.

Nadjevene pečene breskve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene pečene breskve. - breskve, bademi (mljevenih), bademi (cijelih, očišćenih), med, aroma ruma (mala bočica), limun (iscijeđeni sok), šećer, U zdjeli pomiješamo mljevene bademe, smeđi šećer, med, limunov sok i aromu ruma. ; Breskve operemo, prepolovimo, očistimo od koštica i polovice, otvorenom stranom prema gore, ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu. ; Breskve nadijenemo pripremljenom smjesom i sve zajedno stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 15-ak minuta. ; Gotove breskve ukrasimo cijelim bademima i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjeli pomiješamo mljevene bademe, smeđi šećer, med, limunov sok i aromu ruma.
  2. Breskve operemo, prepolovimo, očistimo od koštica i polovice, otvorenom stranom prema gore, ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu.
  3. Breskve nadijenemo pripremljenom smjesom i sve zajedno stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 15-ak minuta.
  4. Gotove breskve ukrasimo cijelim bademima i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: