Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom

  • 40 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom.

Jabuka je jedna od najzdravijih voćaka, a i ukusna je. No dodamo li joj još ponešto, okupamo li je slatkim umakom i zapečemo li je u pećnici, vjerujte da će biti još ukusnija.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu sa sirom dodamo med i žlicom izmiješamo sastojke.
  2. Kada dobijemo jednoličnu kremu dodamo mjevene orahe, grožđice, dobro promiješamo i stavimo na stranu.
  3. U tavu, na rastopljen maslac, dodamo šećer i pričekamo da se počne topiti.
  4. Zatim ulijemo rum i 2/3 soka od jabuka, promiješamo i kad umak zavri, pričekamo da tekućina napola ispari.
  5. Za to vrijeme jabukama izdubimo sredinu, a kremu premjestimo u vrećicu za istiskivanje.
  6. Potom u tavu s umakom dodamo cimet u prahu i listiće badema, promiješamo i pržimo jednu-dvije minute te maknemo s vatre.
  7. Jabuke premjestimo u vatrostalnu posudu, nadjenemo ih pripremljenom kremom, po dnu ulijemo preostali sok od jabuka, jabuke prelijemo umakom s bademima i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15 minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: