Nadjeveni i zapečeni patlidžani

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Nadjeveni i zapečeni patlidžani
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene i zapečene patlidžane.

Patlidžan je bogat vlaknima, ima vrlo malo masnoća i sadrži niz nutrienata, kao što su vitamin A, vitamin C, kalcij, magnezij i kalij. Kora patlidžana bogata je flavonoidima i drugim antioksidansima, kao i terpenima koji utječu na smanjenje razine kolesterola u krvi, te možemo reći da je izuzetno zdrava namirnica. A ako ga još nadjenemo mješavinom mljevene puretine, rajčica i bešamela dobiti ćemo i izuzetno fino jelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, rajčice ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, češnjak protisnemo, a naribani parmezan pomiješamo s krušnim mrvicama.
  2. U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo mljeveno meso, malo ga usitnimo vilicom i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok meso ne postane zrnasto.
  4. Nakon 10-15 minuta meso posipamo cimetom u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i pričekamo da vino ispari.
  5. Zatim meso začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanu rajčicu, ulijemo umak bešamel, promiješamo i maknemo s vatre.
  6. Zatim patlidžane prerežemo po duljini, izdubimo ih, nadjenemo ih pripremljenim mesom, premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo mješavinom parmezana i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 20-ak minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: