Nadjeveni pureći svitci

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Nadjeveni pureći svitci
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!

Još jedno maštovito jelo iz naše kuhinje. Pureći odresci sa sočnim nadjevom od sira i umaka pesto, a u ukusnom umaku od rajčice i maslina, svakako je nešto što trebate kušati.

Priprema:
Pureće odreske nježno istučemo ravnom stranom bata za meso, očistimo ih od žilica, posolimo i tanko ih premažemo svježim sirom i umakom pesto. Zatim nadjevene odreske savijemo, osiguramo čačkalicama i stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, 4-5 minuta. Za to vrijeme nasjeckamo luk, a očišćenu mrkvu narežemo na kockice. Potom svitke okrenemo na drugu stranu, dodamo mrkvu i luk te povremeno miješajući pržimo dalje. Nakon 4-5 minuta ulijemo bijelo vino i pričekamo 5-6 minuta da napola ispari. Zatim dodamo pelati rajčice i izgnječimo ih vilicom, dodamo i masline, poklopimo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri. Nakon 10-ak minuta tavu maknemo s vatre, svitke rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.

I to je to, dobar tek!

Nadjeveni pureći svitci - - puretina (750 g purećih odrezaka), umak pesto (150 g umaka pesto genovese), luk (1 glavica luka), mrkva (2 mrkve), bijelo vino (100 ml suhog bijelog vina), pelati rajčice (400 g rajčice pelat), masline (10-ak otkoštenih maslina), kravlji sir (80 g svježeg kravljeg sira), maslinovo ulje (ekstra djevičansko maslinovo ulje), sol (sol), -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: