Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene smeđe šampinjone iz pećnice.

Portabella je smeđi šampinjon koji dužim uzgojnim ciklusom može narasti do 15 cm promjera te su idealni za nadjevanje. Ako vas zanima kako nam je uspjelo, pogledajte ovaj filmić.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kriškama kruha odstranimo koru te sredinu narežemo na kockice, sok od limuna iscijedimo, a slaninu nasjeckamo.
  2. U zdjelu ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja i sok od limuna, dodamo sjeckanu slaninu i peršin, protisnemo češnjak, dodamo kockice kruha, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke.
  3. Klobuke šampinjona, donjom stranom okrenutom prema gore, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih i pokapamo s malo maslinovog ulja te nadjenemo mješavinom kruha i slanine.
  4. Zatim preko svakog nadjeva stavimo po žlicu kajmaka i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220 °C, 10-15 minuta.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: