Nadjeveni uskršnji vijenac s jabukama, lješnjacima i grožđicama

  • 140 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Sadrži jaja i mlijeko
Nadjeveni uskršnji vijenac s jabukama, lješnjacima i grožđicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjeveni uskršnji vijenac s jabukama, lješnjacima i grožđicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu stavimo brašno, dodamo suhi kvasac za kolače te pjenjačom izmiješamo sastojke. U smjesu suhih sastojka dodamo omekšali maslac, žumanjke, ulijemo mlako mlijeko, dodamo žličicu šećera i sve zajedno izradimo u jednolično tijesto.
  2. Nakon 15 minuta tijesto premjestimo u pobrašnjalu zdjelu, prekrijemo prozirnom folijom i ostavimo da se diže. Kad se tijesto izdignulo razvaljamo na pravokutnik.
  3. U međuvremenu očistimo i narežemo jabuke na komade, pokapamo limunovim sokom da ne oksidiraju. Jabuke posipamo šećerom, dodamo grožđice i mljevene lješnjake. Sastojke izmiješamo te jabukama nadijevamo jednu stranu razvaljanog tijesta. Nadjev smotamo u jednu štrucu.
  4. Ovako pripremljeno tijesto stavimo peći na prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C nekih 40-tak minuta.
  5. Za to vrijeme pripremimo preljev tako da u tavu s malo vode rastopimo džem od marelica dok ne postane tekuć. S pripremljenim preljevom premažemo vijenac i poslužimo kad se malo ohladi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: