Nadjeveni uskršnji vijenac

  • 140 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Nadjeveni uskršnji vijenac
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjeveni uskršnji vijenac.

Osim što izgleda lijepo, vjerujte nam, ovaj vijenac je i izuzetno ukusan. Pomalo podsjeća na orehnjaču, pomalo na gibanicu, no koliko je stvarno poseban možete saznati samo ako ga sami probate napraviti.

Nadjeveni uskršnji vijenac - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjeveni uskršnji vijenac. - Tijesto:: mlijeko, šećer, kvasac (svježeg), brašno, jaje, maslac, Nadjev:: jabuke, limun, lješnjaci (mljevenih), šećer, grožðice, marmelada (od marelica), U zdjelicu ulijemo mlako mlijeko, dodamo žličicu šećera i brašna, izmrvljeni kvasac, izmiješamo sastojke i ostavimo na toplome, 15-tak minuta, da se diže. ; U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, dodamo pjenicu, dva žutanjka, otopljeni maslac, te izradimo tijesto dok površina ne postane glatka. ; Zatim tijesto premjestimo u pobrašnjenu posudu, prekrijemo krpom i ostavimo da se diže 30-ak minuta. Za to vrijeme ogulimo jabuke i izrežemo im sredinu.; Polovicu očišćenih jabuka narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, te poprskamo limunovim sokom da ne oksidiraju.; U zasebnu zdjelu naribamo drugu polovicu jabuka, dodamo naribanu koricu limuna, mljevene lješnjake, grožđice, dva bjelanjka, šećer i izmiješamo sastojke. ; Dignuto tijesto razvaljamo na četverokut veličine 60x30 cm, premažemo nadjevom tako da sa svake strane ostane rub od dva centimetra. ; Zatim ravnomjerno savinemo tijesto u roladu tako da spoj ostane s donje strane. Potom, odozgo i po cijeloj dužini, roladu zarežemo dva centimetra duboko, savijemo i spojimo u vijenac. ; Vijenac premjestimo na papir za pečenje, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 30-ak minuta. ; Zatim maknemo krpu, vijenac nadjenemo kockicama jabuka, te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, 30-40 minuta. ; Gotov vijenac izvadimo na rešetku da se hladi, te premažemo marmeladom koju smo zagrijali s malo obične vode da dobijemo lijepi sjaj.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelicu ulijemo mlako mlijeko, dodamo žličicu šećera i brašna, izmrvljeni kvasac, izmiješamo sastojke i ostavimo na toplome, 15-tak minuta, da se diže.
  2. U zasebnu zdjelu prosijemo brašno, dodamo pjenicu, dva žutanjka, otopljeni maslac, te izradimo tijesto dok površina ne postane glatka.
  3. Zatim tijesto premjestimo u pobrašnjenu posudu, prekrijemo krpom i ostavimo da se diže 30-ak minuta. Za to vrijeme ogulimo jabuke i izrežemo im sredinu.
  4. Polovicu očišćenih jabuka narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, te poprskamo limunovim sokom da ne oksidiraju.
  5. U zasebnu zdjelu naribamo drugu polovicu jabuka, dodamo naribanu koricu limuna, mljevene lješnjake, grožđice, dva bjelanjka, šećer i izmiješamo sastojke.
  6. Dignuto tijesto razvaljamo na četverokut veličine 60x30 cm, premažemo nadjevom tako da sa svake strane ostane rub od dva centimetra.
  7. Zatim ravnomjerno savinemo tijesto u roladu tako da spoj ostane s donje strane. Potom, odozgo i po cijeloj dužini, roladu zarežemo dva centimetra duboko, savijemo i spojimo u vijenac.
  8. Vijenac premjestimo na papir za pečenje, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže 30-ak minuta.
  9. Zatim maknemo krpu, vijenac nadjenemo kockicama jabuka, te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, 30-40 minuta.
  10. Gotov vijenac izvadimo na rešetku da se hladi, te premažemo marmeladom koju smo zagrijali s malo obične vode da dobijemo lijepi sjaj.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:140minuta

Najnovije zanimljivosti: