Njoki od kestena s umakom od slanine i šampinjona

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Njoki od kestena s umakom od slanine i šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke od kestena s umakom od slanine i šampinjona.

Od pasiranih kestena napravili smo njoke!? Valjaju li? Itekako valjaju! A, ako želite saznati kako, što i kada, pogledajte video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćeni luk nasjeckamo, a slaninu narežemo na prutiće.
  2. U zdjelu s pasiranim kuhanim kestenom razbijemo jaje, posolimo i dobro izmiješamo.
  3. Zatim u zdjelu prosijemo brašno, grubo promiješamo, premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i umijesimo mekano tijesto.
  4. Dobiveno tijesto prepolovimo i od svake polovice oblikujemo tanku kobasicu. Zatim nožem narežemo obje kobasice na komadiće, odnosno njoke.
  5. Narezane njoke posipamo s još malo brašna, otresemo višak te stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, a kada njoki isplivaju na površinu, kuhamo ih još četiri, pet minuta.
  6. Za to vrijeme u tavu, na ugrijani maslac, dodamo sjeckani luk, prutiće slanine i pržimo dok luk malo ne omekša.
  7. Šampinjone očistimo, narežemo na četvrtine i dodamo u tavu te sve zajedno pirjamo dalje.
  8. Nakon dvije, tri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin i ostavimo da zavri.
  9. Kuhane njoke ocijedimo, stavimo ih na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: