Njoki od kestena s umakom od slanine i šampinjona – U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke od kestena s umakom od slanine i šampinjona. – kesten (kuhanog, pasiranog), glatko brašno, jaje, maslac, luk, slanina (dimljene), šampinjoni, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), sol, Očišćeni luk nasjeckamo, a slaninu narežemo na prutiće. ; U zdjelu s pasiranim kuhanim kestenom razbijemo jaje, posolimo i dobro izmiješamo. ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno, grubo promiješamo, premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i umijesimo mekano tijesto. ; Dobiveno tijesto prepolovimo i od svake polovice oblikujemo tanku kobasicu. Zatim nožem narežemo obje kobasice na komadiće, odnosno njoke. ; Narezane njoke posipamo s još malo brašna, otresemo višak te stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, a kada njoki isplivaju na površinu, kuhamo ih još četiri, pet minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na ugrijani maslac, dodamo sjeckani luk, prutiće slanine i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Šampinjone očistimo, narežemo na četvrtine i dodamo u tavu te sve zajedno pirjamo dalje.; Nakon dvije, tri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin i ostavimo da zavri. ; Kuhane njoke ocijedimo, stavimo ih na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.; – Od pasiranih kestena napravili smo njoke!? Valjaju li? Itekako valjaju! A, ako želite saznati kako, što i kada, pogledajte video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Njoki od kestena s umakom od slanine i šampinjona – U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke od kestena s umakom od slanine i šampinjona. – kesten (kuhanog, pasiranog), glatko brašno, jaje, maslac, luk, slanina (dimljene), šampinjoni, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), sol, Očišćeni luk nasjeckamo, a slaninu narežemo na prutiće. ; U zdjelu s pasiranim kuhanim kestenom razbijemo jaje, posolimo i dobro izmiješamo. ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno, grubo promiješamo, premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i umijesimo mekano tijesto. ; Dobiveno tijesto prepolovimo i od svake polovice oblikujemo tanku kobasicu. Zatim nožem narežemo obje kobasice na komadiće, odnosno njoke. ; Narezane njoke posipamo s još malo brašna, otresemo višak te stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, a kada njoki isplivaju na površinu, kuhamo ih još četiri, pet minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na ugrijani maslac, dodamo sjeckani luk, prutiće slanine i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Šampinjone očistimo, narežemo na četvrtine i dodamo u tavu te sve zajedno pirjamo dalje.; Nakon dvije, tri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin i ostavimo da zavri. ; Kuhane njoke ocijedimo, stavimo ih na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.; -</div>
Njoki od kestena s umakom od slanine i šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke od kestena s umakom od slanine i šampinjona.
Od pasiranih kestena napravili smo njoke!? Valjaju li? Itekako valjaju! A, ako želite saznati kako, što i kada, pogledajte video.
Njoki od kestena s umakom od slanine i šampinjona - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke od kestena s umakom od slanine i šampinjona. - kesten (kuhanog, pasiranog), glatko brašno, jaje, maslac, luk, slanina (dimljene), šampinjoni, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), sol, Očišćeni luk nasjeckamo, a slaninu narežemo na prutiće. ; U zdjelu s pasiranim kuhanim kestenom razbijemo jaje, posolimo i dobro izmiješamo. ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno, grubo promiješamo, premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i umijesimo mekano tijesto. ; Dobiveno tijesto prepolovimo i od svake polovice oblikujemo tanku kobasicu. Zatim nožem narežemo obje kobasice na komadiće, odnosno njoke. ; Narezane njoke posipamo s još malo brašna, otresemo višak te stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, a kada njoki isplivaju na površinu, kuhamo ih još četiri, pet minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na ugrijani maslac, dodamo sjeckani luk, prutiće slanine i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Šampinjone očistimo, narežemo na četvrtine i dodamo u tavu te sve zajedno pirjamo dalje.; Nakon dvije, tri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin i ostavimo da zavri. ; Kuhane njoke ocijedimo, stavimo ih na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.; -
Očišćeni luk nasjeckamo, a slaninu narežemo na prutiće.
U zdjelu s pasiranim kuhanim kestenom razbijemo jaje, posolimo i dobro izmiješamo.
Zatim u zdjelu prosijemo brašno, grubo promiješamo, premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i umijesimo mekano tijesto.
Dobiveno tijesto prepolovimo i od svake polovice oblikujemo tanku kobasicu. Zatim nožem narežemo obje kobasice na komadiće, odnosno njoke.
Narezane njoke posipamo s još malo brašna, otresemo višak te stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, a kada njoki isplivaju na površinu, kuhamo ih još četiri, pet minuta.
Za to vrijeme u tavu, na ugrijani maslac, dodamo sjeckani luk, prutiće slanine i pržimo dok luk malo ne omekša.
Šampinjone očistimo, narežemo na četvrtine i dodamo u tavu te sve zajedno pirjamo dalje.
Nakon dvije, tri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin i ostavimo da zavri.
Kuhane njoke ocijedimo, stavimo ih na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.