Njoki s mesom i vrganjima

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Njoki s mesom i vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s mesom i vrganjima.

Njoki u pikantnom umaku od mesa i vrganje je jelo koje ćete sigurno poželjeti kušati, nakon što pogledate kako se priprema.

Njoki s mesom i vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s mesom i vrganjima. - njoki, svinjetina ((vratine)), vrganji ((sušenih)), vrhnje za kuhanje, sir percorino, luk, umak od ljutih papričica, bijelo vino ((suhog)), mljevena crvena paprika, kadulja, majčina dušica, češnjak u prahu, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega meso vratine očistimo od kostiju, narežemo na kockice i premjestimo u zdjelu. ; Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, majčinu dušicu, kadulju, češnjak u granulama, dobro izmiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak. ; Nakon nekoliko sati meso izvadimo, a u zdjelicu sa sušenim vrganjima ulijemo vodu i ostavimo da se moče. ; U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo nasjeckan ljubičasti luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo meso, umak od ljutih papričica, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta dodamo ocijeđene vrganje, začinimo solju i paprom, podlijemo bijelim vinom i kuhamo dok vino malo ne ispari. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 4-5 minuta da se umak zgusne. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Gotove njoke ocijedimo, umiješamo u umak, premjestimo na tanjur, posipamo ribanim parmezanom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega meso vratine očistimo od kostiju, narežemo na kockice i premjestimo u zdjelu.
  2. Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, majčinu dušicu, kadulju, češnjak u granulama, dobro izmiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak.
  3. Nakon nekoliko sati meso izvadimo, a u zdjelicu sa sušenim vrganjima ulijemo vodu i ostavimo da se moče.
  4. U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo nasjeckan ljubičasti luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
  5. Zatim dodamo meso, umak od ljutih papričica, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  6. Nakon 4-5 minuta dodamo ocijeđene vrganje, začinimo solju i paprom, podlijemo bijelim vinom i kuhamo dok vino malo ne ispari.
  7. Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 4-5 minuta da se umak zgusne.
  8. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  9. Gotove njoke ocijedimo, umiješamo u umak, premjestimo na tanjur, posipamo ribanim parmezanom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: