Njoki s rajčicom i gorgonzolom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki s rajčicom i gorgonzolom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s rajčicom i gorgonzolom.

Ljubitelj ste njoka i volite umak od rajčica, ali i umak od sira gorgonzole i ne znate što biste radije. Evo rješenja za vaš problem, u isto rijeme pripremite oba umaka i istovremeno uživajte u njima.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pelat rajčicu očistimo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 2-3 minute prženja dodamo smeđi šećer i pričekamo 1-2 minute da se počne karamelizirati.
  4. Zatim dodamo narezane pelat rajčice, sušeni bosiljak, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  5. U zasebnu ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  6. Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sir gorgonzolu i povremeno miješajući, oba umaka kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
  7. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  8. Kuhane njoke ocijedimo, jednu polovicu dodamo u umak od rajčice i promiješamo, a drugu polovicu u umak od gorgonzole, posipamo sjeckanim peršinom te također promiješamo.
  9. Na tanjure raporedimo njoke s dvije vrste umaka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: