Njoki u umaku od gorgonzole

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki u umaku od gorgonzole
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke u umaku od gorgonzole.

Kada vam treba brzo, zasitno i vrlo ukusno jelo, probajte spremiti njoke s gorgonzolom. Ako ih servirate kao predjelo, obavezno napravite male porcije, inače nitko neće moći pojesti glavno jelo i desert. U ovom receptu vrhnje smo zamijenili mlijekom i sirom mascarpone, što njokima daje posebnu, malo drugačiju aromu.

Njoki u umaku od gorgonzole - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke u umaku od gorgonzole. - sir gorgonzola, sir mascarpone, mlijeko, maslac, njoki, sok od limuna, vlasac (sjeckani), Na vatru, u veći lonac stavimo kuhati vodu. ; Za to vrijeme u većoj tavi na vrlo laganoj vatri rastopimo maslac, dodamo mlijeko, gorgonzolu natrganu na komadiće i mascarpone. ; Pustimo da se temperatura polagano diže, a kada umak zavrije dodamo limunov sok, začinimo solju i bijelim paprom i kuhamo još dvije minute.; Za to vrijeme uzavrelu vodu posolimo i u nju stavimo kuhati njoke po uputstvima za pripremu. ; Gotove njoke procijedimo kroz sito, poslužimo u zdjelu za serviranje, prelijemo umakom od gorgonzole i posipamo svježe sjeckanim vlascem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na vatru, u veći lonac stavimo kuhati vodu.
  2. Za to vrijeme u većoj tavi na vrlo laganoj vatri rastopimo maslac, dodamo mlijeko, gorgonzolu natrganu na komadiće i mascarpone.
  3. Pustimo da se temperatura polagano diže, a kada umak zavrije dodamo limunov sok, začinimo solju i bijelim paprom i kuhamo još dvije minute.
  4. Za to vrijeme uzavrelu vodu posolimo i u nju stavimo kuhati njoke po uputstvima za pripremu.
  5. Gotove njoke procijedimo kroz sito, poslužimo u zdjelu za serviranje, prelijemo umakom od gorgonzole i posipamo svježe sjeckanim vlascem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 30
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: