Novogodišnja sarma

  • 270 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Novogodišnja sarma
Saznajte kako pripremiti novogodišnju sarmu u našem video receptu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk očistimo i nasjeckamo. U lonac iznad vatre stavimo svinjsku mast i pričekamo da se rastopi. Kada se mast ugrijala, na nju dodamo sjeckani luk, preko njega protisnemo češnjak, sastojke posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri. Za vrijeme dok se luk prži, u čistu zdjelu stavimo mljeveno juneće i svinjsko meso, preko mesa razbijemo jedno jaje, posolimo i začinimo svježe mljevenim paprom. Sada, kada je luk opustio, u lonac dodamo rižu te sve zajedno pržimo da riža upije masnoću. Nakon 2-3 minute ugasimo vatru i ostavimo da se sastojci ohlade. Kada se riža ohladila, dodamo ju u zdjelu s mesom, a zatim sastojke dobro izmiješamo rukama. Sada oštrim nožem listovima kupusa odrežemo deblji kraj. Zatim listove nadjevamo smjesom mesa, povrća i riže, zamatamo ih i stavljamo na stranu. Kada smo pripremili sve sastojke možemo ih složiti u lonac. Prvo na dno stavimo malo kupusa, a preko kupusa slažemo sarme. U lonac zatim dodamo malo svježeg svinjskog mesa i suhog mesa i ponovno zatim dodamo malo kupusa i dalje slažemo sarmu. Po želji sada posipamo s malo crvene paprike, dodamo list lovora i ulijemo toliko vode da prekrije sastojke. Zatim lonac poklopimo i kada sastojci prokuhaju kuhamo na laganoj vatri. Nakon poprilici 3 i pol sata sarma je gotova i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.89
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:270minuta

Najnovije zanimljivosti: