Oblatne – kilerica

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
oblatne
Oblatne - kilerica
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 3.62
You:
Rate this recipe!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Izraditi snijeg od bjeljanjaka i šećera. Dodati mljevene orahe i tom smjesom premazati dvije oblatne (ravna strana dolje, mazati preko rupičaste strane oblatne).
  2. Oblatne staviti na obrnutu stranu lima za pečenje i peći na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok smjesa na oblatni ne dobije žućkastu boju.
  3. Za nadjev je potrebno izraditi žumanjke i šećer na pari. Kada se smjesa zgusne dodati kavu i otopljenu čokoladu. Smjesa je rjeđa, no u hladnjaku se stisne. U rashlađenu smjesu dodati margarin ili maslac.
  4. Oblatne prerezati po pola (ne po dužini, nego po širini) kako bi dobili četiri dijela. Nadjev podijelite na četiri dijela.
  5. Oblatne namažite i slažite jednu na drugu, zadnju oblatnu ne mazati odmah nadjevom. Preko nje staviti papir za pečenje i nekim teretom pritisnuti kako bi se oblatne izravnale.
  6. Kad se oblatna izravna, preko nje staviti nadjev i posuti orasima.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 3.62
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: