Odojak iz pećnice s kruhom i suhim voćem

  • 130 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Odojak iz pećnice s kruhom i suhim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odojak iz pećnice s kruhom i suhim voćem.

Blagdanski dani su pred vratima i normalno da se razmišlja o prigodnim jelima, a jedno od njih je i neizostavni odojak. No ako ste se zasitili klasične pripreme, pogledajte kako u isto vrijeme ispeči odojak i kruh, i sve to u jedinstvenom umaku.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. But odojka otkoštimo i dobro utrljamo majčinom dušicom, mažuranom, solju i paprom.
  2. Tako pripremljen but premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, kožom prema dolje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 75 minuta.
  3. Zatim posudu izvadimo iz pećnice, meso okrenemo kožom prema gore, ulijemo toplu povrtnu juhu, u slobodni dio posude stavimo gotovo tijesto, dodamo sušene šljive i marelice, tijesto premažemo umućenim jajetom i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C.
  4. Nakon još 45 minuta pečenja, kada se je i kruh ispekao, jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: