Odresci janjećeg buta s povrćem na mediteranski način

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Odresci janjećeg buta s povrćem na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske janjećeg buta s povrćem na mediteranski način.

Janjeće meso, pripremljeno na ovaj način, daje ono najbolje od sebe. Do izražaja dolazi njegova mekoća i okus, a društvo mu prave crne masline, paprika, celerova stabljika, bijelo vino itd.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćenu papriku i celerovu stabljiku narežemo na kockice, sok od limuna iscijedimo, a meso janjećeg buta narežemo na odreske.
  2. Zatim odreske posolimo s obiju strana, uvaljamo ih u brašno, otresemo i stavimo peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja.
  3. Nakon 5 minuta odreske okrenemo i pržimo ih još toliko.
  4. Potom posipamo origanom, ulijemo sok od limuna, dodamo med, narezanu papriku i stabljiku celera, crne masline, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
  5. Nakon 4-5 minuta kuhanja ulijemo bijelo vino, poklopimo i kuhamo još 30 minuta.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: