Odresci tune na salati s narančom

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Odresci tune na salati s narančom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske tune na salati s narančom.

Odlična salata prepuna raznih i finih aroma i okusa, prekrivena pečenim odrescima svježe tune je stvarno nešto posebno. Pogledajte, pripremite i uživajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jednu naranču filetiramo, drugu ocijedimo, mini rajčice prepolovimo, stabljiku celera i rotkvice narežemo na ploške, komorač na trakice, a filet tune na odreske debljine jednog centimetra.
  2. U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, balzamički ocat, narančin sok, začinimo solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. Zatim u dresing dodamo miješanu salatu, mini rajčice, rotkvice, komorač, stabljiku celera, filete naranče i sastojke nježno izmiješamo.
  4. Odreske tune posolimo, pokapamo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dolje, stavimo ih peći u zagrijanu gril tavu.
  5. Nakon jedne minute odreske posolimo, pokapamo maslinovim uljem, okrenemo na drugu stranu i pečemo ih još toliko.
  6. Na tanjure rasporedimo pripremljenu salatu, po salati stavimo nekoliko maslina, preko svega stavimo odreske tune, posipamo sjeckanim peršinom, prelijemo s malo maslinovog ulja, popaprimo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: