Okrenuta hobotnica

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Okrenuta hobotnica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti okrenutu hobotnicu.

Okrenuta hobotnica je pravo ribarsko jelo, što znači da je krajnje jednostavno za pripremu, zdravo i ukusno. Kažu da je dobilo ime po tome što se hobotnica stalno "okreće" u loncu. Okrenite i vi onda jednu hobotnicu, što prije, po mogućnosti uz malo domaćeg maslinovog ulja!

Okrenuta hobotnica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti okrenutu hobotnicu. - hobotnica, krumpir, češnjak, luk, peršin (sjeckanog), bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Smrznutu hobotnicu otopimo, očistimo i narežemo na kolutiće. U lonac sa debelim dnom stavimo maslinovo ulje, češnjak narezan na tanke listiće, sjeckani peršin, sitno sjeckani luk i narezanu hobotnicu.; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom te stavimo kuhati na laganu vatru. Za vrijeme kuhanja sastojke po potrebi podlijevamo vodom sve dok hobotnica ne omekša. ; Zatim dodamo na kockice ili ploške narezan krumpir i kuhamo dok ne omekša. Po potrebi još začinimo solju, paprom i svježe sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Smrznutu hobotnicu otopimo, očistimo i narežemo na kolutiće. U lonac sa debelim dnom stavimo maslinovo ulje, češnjak narezan na tanke listiće, sjeckani peršin, sitno sjeckani luk i narezanu hobotnicu.
  2. Sve zajedno podlijemo bijelim vinom te stavimo kuhati na laganu vatru. Za vrijeme kuhanja sastojke po potrebi podlijevamo vodom sve dok hobotnica ne omekša.
  3. Zatim dodamo na kockice ili ploške narezan krumpir i kuhamo dok ne omekša. Po potrebi još začinimo solju, paprom i svježe sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: