Okruglice od tune u umaku od rajčica

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Okruglice od tune u umaku od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od tune u umaku od rajčica.

Iako ste na tunu najvjerojatnije navikli u obliku paštete ili kao dodatak sendvičima ili salatama, evo još jednog maštovitog načina kojim možete uvesti malo šarolikosti u svoj tjedni meni. Jednostavan umak od rajčice u kombinaciji s okruglicama od tune pravi je rujanski ručak!

Okruglice od tune u umaku od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od tune u umaku od rajčica. - tuna iz konzerve, pasirana rajčica, tjestenina ((špageti)), slanutak (iz konzerve), bosiljak, krušne mrvice, jaje, limun, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega, tunu ocijedimo i stavimo u zdjelu. ; Zatim u zdjelu dodamo sjeckani slanutak i bosiljak, krušne mrvice, jaje, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo rukom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Gotovu smjesu ostavimo poklopljenu da odstoji 15-ak minuta. ; Zatim od smjese, između dlanova oblikujemo okruglice promjera četiri centimetara koje pržimo u tavi s neprijanjaućom površinom, na malo maslinovog ulja. ; Kada su okruglice gotove, u tavu ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo nekoliko cijelih listova bosiljka, malo naribane korice limuna i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne reducira. ; Za to vrijeme, po uputama na pakiranju, u dosta slane vode skuhamo tjesteninu. ; Gotove okruglice na kratko odložimo na toplo, gotovu tjesteninu ocijedimo, premjestimo u tavu s umakom od rajčice, izmiješamo i stavimo na tanjure. ; Na kraju na tjesteninu stavimo po nekoliko okruglica od tune i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega, tunu ocijedimo i stavimo u zdjelu.
  2. Zatim u zdjelu dodamo sjeckani slanutak i bosiljak, krušne mrvice, jaje, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo rukom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Gotovu smjesu ostavimo poklopljenu da odstoji 15-ak minuta.
  3. Zatim od smjese, između dlanova oblikujemo okruglice promjera četiri centimetara koje pržimo u tavi s neprijanjaućom površinom, na malo maslinovog ulja.
  4. Kada su okruglice gotove, u tavu ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo nekoliko cijelih listova bosiljka, malo naribane korice limuna i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne reducira.
  5. Za to vrijeme, po uputama na pakiranju, u dosta slane vode skuhamo tjesteninu.
  6. Gotove okruglice na kratko odložimo na toplo, gotovu tjesteninu ocijedimo, premjestimo u tavu s umakom od rajčice, izmiješamo i stavimo na tanjure.
  7. Na kraju na tjesteninu stavimo po nekoliko okruglica od tune i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: