Orade s krumpirom i lukom iz pećnice

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Orade s krumpirom i lukom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti orade s krumpirom i lukom iz pećnice.

Orada je kvalitetna morska riba čvrstog mesa, a još ju zovu lovrata, komarča, podlanica, itd. Mi smo joj dodali luk i krumpir te još poneku sitnicu i zapekli u pećnici, a kakav je rezultat možete pogledati u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ribe očistimo, peperoncine izmrvimo, listiće ružmarina i grančice majčine dušice nasjeckamo, jednu glavicu luka narežemo na kolutiće, a drugu glavicu nasjeckamo, češnjak protisnemo, a očišćeni krumpir i stabljiku celera narežemo na kockice.
  2. Sjeckani luk premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckanu majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo cca. 50 ml maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
  3. Ribe zarežemo nožem na 2-3 mjesta s jedne strane, posolimo ih izvana i iznutra, i nadjenemo ih polovicom mješavine luka, češnjaka, začina i ulja.
  4. Po dnu namašćene vatrostalne posude rasporedimo kolutove luka, preko njih stavimo ribe zarezanom stranom prema gore, premažemo ih preostalom mješavinom luka, češnjaka, začina i ulja, posipamo kockicama krumpira i celera i mrvljenim peperoncinom, prelijemo juhom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C.
  5. Nakon 20-ak minuta ribe prekrijemo papirom za pečenje i pečemo ih još toliko.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: