Oslić alla bakalar

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Oslić alla bakalar
U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar.

100 grama svježeg oslića sadrži 80% vode, 0,85 g masti, 17,2 g bjelančevina i 0 g ugljikohidrata, što ga čini izuzetno zdravom ribom, pogodnom za sve vrste termičke obrade, a pogotovo za tradicionalan način poput ovog.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Češnjak narežemo na listiće, sok od limuna iscijedimo, krumpir ogulimo i narežemo na ploške, a filete oslića na komade.
  2. U lonac s vrelom vodom dodamo narezanu ribu, lovorov list, papar u zrnu, posolimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  3. Nakon 5-6 minuta kuhanja ribu izvadimo na stranu, a u tekućinu od kuhanja dodamo ploške krumpira i kad voda ponovo zavri kuhamo ga 15-ak minuta.
  4. Zatim u zasebni lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trećinu listića češnjaka i sjeckanog peršina, ulijemo vino i pričekamo da napola ispari.
  5. Potom na dno lonca stavimo red krumpira, pa red ribe, red krumpira, posipamo drugom trećinom peršina i češnjaka, prelijemo maslinovim uljem, zatim red ribe i završimo s krumpirom.
  6. Na kraju posipamo preostalim peršinom i češnjakom, prelijemo limunovim sokom i juhom od kuhanja ribe i krumpira, toliko da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta, ne miješajući već protresajući lonac.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 72
Rating: 4.46
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: