Oslić alla bakalar

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Oslić alla bakalar
U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar.

Polako se bliži Božić i opet razmišljate o tome da spremite bakalar? Ali nakon obilaska tržnica i dućana, shvatili ste da on baš i nije jeftin - a k tome, spremanje bakalara iziskuje puno vremena i truda. Probajte za promjenu skuhati ovo jelo vrlo slično klasičnom bakalaru: jeftinije je, jednostavnije i brže, a okusom vrlo, vrlo slično. Vjerojatno i stoga što oslić i bakalar spadaju u istu porodicu riba (Gadidae).

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U vodu stavimo začine i ribu te prokuhamo.
  2. Ribu izvadimo, ohladimo, odstranimo kosti.
  3. Očistimo krumpir i narežemo ga na ploške debljine prsta i kuhamo u tekućini u kojoj se kuhala riba. Krumpir ocijedimo.
  4. Na ulju (pola maslinovog – pola običnog) lagano ugrijemo polovicu predviđene količine češnjaka, na to stavimo prvi sloj krumpira, na njega poslažemo red ribe pa red krumpira, red ribe i tako dok ne potrošimo sve sirovine. Najgornji red uvijek mora biti red krumpira.
  5. Dodajemo preostali češnjak i kosani peršin, prelijemo tekućinom u kojoj su se kuhali riba i krumpir.
  6. Odmah zatim prelijemo limunovim sokom ili vinom. Kuhamo 10 - 15 minuta. Povremeno protresemo posudu ali ne miješamo kuhačom i ne okrećemo sastojke.
  7. Uz ovo jelo izvrsno bi pasalo bijelo vino pošip.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 1.75
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: