Pačja prsa s karameliziranim kruškama

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pačja prsa s karameliziranim kruškama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pačja prsa s karameliziranim kruškama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Đumbir i kruške ogulimo, a potom kruške narežemo na kriške, stavimo ih u zdjelu i pokapamo sokom od limuna.
  2. Sada pačja prsa lagano po koži zarežemo, posolimo ih i s kožom prema dolje ih stavimo peći u tavu na vruće ulje. Nakon poprilici 5 minuta pačja prsa okrenemo i na laganoj vatri pečemo dalje. Nakon još 7 minuta pačja prsa izvadimo u posudu i pokrijemo ih aluminijskom folijom, a umak od pečenja procijedimo.
  3. Zatim u tavu ulijemo masnoću od pečenja, na nju stavimo kruške i lagano ih pržimo sa svih strana. Nakon 3-4 minute kruške izvadimo iz tave, po potrebi u tavu ulijemo još malo masnoće od pečenja te ulijemo crno vino i juhu.
  4. Odmah zatim preko svega naribamo malo svježeg đumbira, sastojke začinimo provansalskom mješavinom začina, dodamo peperoncine koje smo prethodno izmrvili u mužaru i pričekamo da vino i juha napola reduciraju.
  5. Kada je umak reducirao u tavu ulijemo pekmez od šljiva, dodamo nekoliko kockica maslaca i promiješamo.
  6. Sada pačja prsa izvadimo na dasku i ukoso ih narežemo na trakice.
  7. Zatim na tanjur za posluživanje stavimo umak, preko umaka složimo narezana pačja prsa, dodamo karamelizirane kruške i jelo poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: