Pačja prsa u umaku od suhih šljiva i kestena

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Pačja prsa u umaku od suhih šljiva i kestena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pačja prsa u umaku od suhih šljiva i kestena.

Mmmmm.... koji je to fini miris? – pitat će ukućani (a i susjedi) kad se odlučite isprobati ovu uistinu posebnu kombinaciju. Vi se samo zagonetno nasmješite i dajte im da probaju i nikako se nemojte čuditi ako se pred Vašim ulaznim vratima stvori dug red degustatora.

Pačja prsa u umaku od suhih šljiva i kestena - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pačja prsa u umaku od suhih šljiva i kestena. - pačja prsa ((po prilici 800 g)), kesten (pečenih i očišćenih), suhe šljive (iskoštenih), crno vino, pekmez od šljiva, maslac, ulje, sol i papar, Prije svega, kožu pačjih prsa oštrim nožem nekoliko puta zarežemo, te ih začinimo solju i paprom. ; U tavi ugrijemo 2-3 žlice ulja i stavimo peći pačja prsa prvo kožom prema dolje. ; Nakon 5-6 minuta pačja prsa okrećemo na drugu stranu i nastavimo peći na laganoj vatri, kako bi meso iznutra zadržalo ružičastu boju. ; Nakon još 8-10 minuta (ovisno o debljini prsa) izvadimo ih iz tave i dobro umotamo u alu foliju kako bi zadržala toplinu i sočnost. ; Na masnoću od pečenja dodamo iskoštene suhe šljive, pečene očišćene kestene, ulijemo crno vino, začinimo solju i paprom, te kuhačom nježno ostružemo dno tave kako bi oslobodili karamelizirani sloj od pečenja. ; Kada umak zavri ostavimo da na laganoj vatri vrije 2-3 minute, odnosno, dok na pola ne reducira. ; Zatim u umak dodamo pekmez od šljiva, dobro promiješamo i umiješamo maslac. ; Kada smo dobili lijepi sjajni umak ugasimo vatru. Pačja prsa iz alu folije izvadimo na dasku, narežemo ih na kriške debljine 5-7 mm, u nizu složimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega, kožu pačjih prsa oštrim nožem nekoliko puta zarežemo, te ih začinimo solju i paprom.
  2. U tavi ugrijemo 2-3 žlice ulja i stavimo peći pačja prsa prvo kožom prema dolje.
  3. Nakon 5-6 minuta pačja prsa okrećemo na drugu stranu i nastavimo peći na laganoj vatri, kako bi meso iznutra zadržalo ružičastu boju.
  4. Nakon još 8-10 minuta (ovisno o debljini prsa) izvadimo ih iz tave i dobro umotamo u alu foliju kako bi zadržala toplinu i sočnost.
  5. Na masnoću od pečenja dodamo iskoštene suhe šljive, pečene očišćene kestene, ulijemo crno vino, začinimo solju i paprom, te kuhačom nježno ostružemo dno tave kako bi oslobodili karamelizirani sloj od pečenja.
  6. Kada umak zavri ostavimo da na laganoj vatri vrije 2-3 minute, odnosno, dok na pola ne reducira.
  7. Zatim u umak dodamo pekmez od šljiva, dobro promiješamo i umiješamo maslac.
  8. Kada smo dobili lijepi sjajni umak ugasimo vatru. Pačja prsa iz alu folije izvadimo na dasku, narežemo ih na kriške debljine 5-7 mm, u nizu složimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: