Palačinke s gorgonzolom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Palačinke s gorgonzolom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palačinke s gorgonzolom.

Molimo pažnju svih ljubitelja sira! Na obzoru je nevjerojatno ukusna kombinacija s parmezanom i gorgonzolom i samo čeka da je otkrijete jednim klikom miša...

Palačinke s gorgonzolom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palačinke s gorgonzolom. - mješavina za palačinke (gotove), maslac, brašno, mlijeko, slatko vrhnje, sir gorgonzola, parmezan (ili ribanca), jaje, muškatni oraščić, ulje, sol i papar, U tavi, na malo zagrijanog ulja, od mješavine za palačinke ispečemo 8 komada, po uputama na pakiranju. ; U zasebnoj tavi, rastopimo maslac, dodamo brašno i na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, pržimo dok brašno ne počne dobivati boju. ; Zatim u tavu, na brašno, stalno miješajući pjenjačom ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice. Dobivenu smjesu (bešamel) začinimo solju i paprom, dodamo malo naribanog muškatnog oraščića, slatko vrhnje, sve zajedno još jednom dobro izmiješamo, te maknemo s vatre da se malo ohladi.; Zatim palačinke premažemo dobivenim umakom, posipamo kockicama gorgonzole, naribanim parmezanom, savijemo u trokut i složimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaja, začinimo solju i paprom, pjenjačom izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu prelijemo preko palačinki. ; Na kraju posipamo preostalim kockicama sira gorgonzole i naribanog parmezana, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi, na malo zagrijanog ulja, od mješavine za palačinke ispečemo 8 komada, po uputama na pakiranju.
  2. U zasebnoj tavi, rastopimo maslac, dodamo brašno i na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.
  3. Zatim u tavu, na brašno, stalno miješajući pjenjačom ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice. Dobivenu smjesu (bešamel) začinimo solju i paprom, dodamo malo naribanog muškatnog oraščića, slatko vrhnje, sve zajedno još jednom dobro izmiješamo, te maknemo s vatre da se malo ohladi.
  4. Zatim palačinke premažemo dobivenim umakom, posipamo kockicama gorgonzole, naribanim parmezanom, savijemo u trokut i složimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
  5. U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaja, začinimo solju i paprom, pjenjačom izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu prelijemo preko palačinki.
  6. Na kraju posipamo preostalim kockicama sira gorgonzole i naribanog parmezana, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: